Diensten /

Puntentelling WWS

Puntentelling huurwoning

Een puntentelling voor uw huurwoning voeren onze gediplomeerde adviseurs vakkundig voor verhuurders uit. Zekerheid over de situatie van een huurwoning? Laat dit professioneel vaststellen door BrickScan.

Beste apparatuur

Het verplichte duurzaamheidskenmerk voor gebouwen

Ervaring

Snel & betaalbaar

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Puntentelling + energielabel

Woonoppervlakte tot 100 m²
€ 305
Prijs vanaf
Regel direct

✔️ Landelijke dekking

✔️ Gecertificeerd bij SKW

✔️ Bekend van RTL4

✔️ Korting voor portefeuilles

✔️ Advies mogelijk

Puntentelling appartement

Oppervlakte 101 tot 200 m²
€ 165
Prijs vanaf
Regel direct

✔️ Gecertificeerd bij SKW

✔️ Landelijke dekking

✔️ Verhuur zonder zorgen

✔️ Rapport inclusief tekening

✔️ Huurcommissie-proof

Puntentelling appartement

Woonoppervlakte tot 100 m²
€ 145
Prijs vanaf
Regel direct

✔️ Regelgeving 2024

✔️ Snel in te plannen

✔️ 20+ jaar ervaring

✔️ Inclusief een tekening

✔️ Korting voor portefeuilles

Hoe werkt een puntentelling?

Met een puntentelling wordt de maximaal redelijke huurprijs van een zelfstandige woning of serviceflat berekend. Met andere woorden, wij toetsen of de huurprijs die u (of uw klanten) wilt/willen vragen volgens de wet wel mag. Onder andere het Besluit Huurprijzen Woonruimte en het Beleidsboek Waarderingsstelsel Zelfstandige Woonruimte van de Huurcommissie zijn de fundering van de berekening. In deze berekening worden punten toegekend aan onder meer de oppervlakte van vertrekken en overige ruimten, de afwerking van de keuken en badkamer, de WOZ-waarde en het energielabel. Het totaal aantal punten correspondeert vervolgens met een maximale huurprijs.

Waarom een puntentelling laten uitvoeren?

In de eerste plaats is een puntentelling een transparante methode om een eerlijke prijs te vragen voor een huurwoning. Wanneer de huur van een woning immers te hoog is volgens het woningwaarderingsstelsel, komt de Huurcommissie in actie en kan dit tot juridische procedures leiden. Woningen met een beter energielabel zijn bijvoorbeeld meer punten waard. Zowel puntentelling- als energielabel aanvragen behandelen wij met zorg en voeren wij vakkundig uit om onze klanten te verzekeren van betrouwbare resultaten.

Bereken de maximale huurprijs

Wij vinden het belangrijk dat opdrachtgevers op de hoogte zijn van de maximale huurprijs vóórdat vastgoed verhuurd wordt. Het lijkt een makkelijke oefening, dat tellen van punten, maar wij zien zelfs verhuurders en professionals dit regelmatig fout doen.

Wanneer is er sprake van een sociale huurwoning?
Wat wordt bedoeld met ‘instandhouding van de monumentale waarde’?
Wat is middenhuur?
Wanneer is er sprake van een zelfstandige woning?
Wat houdt de WOZ-CAP eigenlijk in?
Wanneer mogen punten voor renovatiekosten meetellen?

Degene die alle antwoorden hierop weet, is beter ingelicht dan de meeste mensen. Wij weten wat de moeilijke onderwerpen zijn en hoe hiermee omgegaan dient te worden. Opdrachtgevers die geen zin hebben in onzekerheid laten deze berekeningen door een professioneel bureau opstellen.

6 maanden termijn

Een huurder van een zelfstandige woning heeft het recht om binnen zes maanden na de ingangsdatum van het huurcontract een onafhankelijk onderzoek door de Huurcommissie te laten uitvoeren. De Huurcommissie zal vervolgens controleren of de huurprijs is vastgesteld volgens geldende wet- en regelgeving. Als de huurprijs hoger is dan wat volgens de wet mag dan zal de huur verlaagd worden, zelfs met terugwerkende kracht. Ook zou het kunnen dat het liberale huurcontract eigenlijk een sociaal huurcontract blijkt te zijn.

WOZ-waarde

In een puntentelling voor zelfstandige woningen worden punten toegekend aan de WOZ-waarde. Door de invoering van de WOZ-CAP per 1 mei 2022 is het aandeel punten voor het onderdeel WOZ gemaximeerd op 33% van het totaal aantal punten. Er zijn enkele uitzonderingen en afwijkingen voor kleine woningen in COROP-gebieden en voor nieuwgebouwde woningen.

Waarom BrickScan?

BrickScan heeft veel ervaring in het doen van huurprijsberekeningen. De website www.puntentelling.nl, die hoofdzakelijk gericht is op deze huurprijsberekeningen, valt onder de vlag van BrickScan. We hebben al jaren nauw contact en overleg met de Huurcommissie en het ministerie van BZK. Relevante wetgeving wordt op de voet gevolgd om altijd up-to-date te blijven. Een puntentelling voeren onze inspecteurs dan ook vakkundig uit, waarna u een gedetailleerd rapport inclusief plattegrond(en) van ons ontvangt met daarin de berekening en een certificaat.

Veelgestelde vragen

Wat kost een puntentelling?

De kosten van een puntentelling bij BrickScan begint vanaf € 145. Voor meer inzicht in de kosten raden we aan vrijblijvend een offerte aan te vragen via het aanvraagformulier.

Hoe kan ik een puntentelling aanvragen?

Een puntentelling vraagt u gemakkelijk bij ons aan door direct contact met ons op te nemen of een offerte aan te vragen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 – 0805 203. Daarnaast kunt u een e-mail sturen naar info@brickscan.nl of het aanvraagformulier invullen op de website.

Hoe lang duurt het aanvragen van een puntentelling?

Het invullen van het aanvraagformulier duurt enkele minuten. Vervolgens maken we z.s.m. een afspraak voor het bezoek door een van onze scanspecialisten. Binnen 3 werkdagen na de inspectie ontvangt u het certificaat.

Meer weten?

Vertel over uw uitdaging en krijg binnen 1 werkdag een offerte.