Diensten /

Energielabel

Energielabel aanvragen

Wilt u graag een energielabel ontvangen van BrickScan? Vraag dan een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct offerte aanvragen

Vol onderstaande gegeven in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Liever eerst contact opnemen?
Contact opnemen

Nauwkeurigheid

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaq

Snelheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Ervaring

Energielabel voor gebouwen

Met een energielabel kunnen huurders en kopers zien hoe energiezuinig een gebouw is. Een energielabel maakt inzichtelijk hoe energiezuinig een woning of bedrijfspand is (ten opzichte van vergelijkbare woningen of bedrijfspanden). Het energielabel wordt aangegeven met de klassen G tot en met A++++. Bij de verhuur van een pand is de eigenaar verplicht om een geldig energielabel aan de nieuwe huurders of kopers te tonen. Bovendien kan het verhuren of verkopen zonder geldig energielabel een boete opleveren.

Registratie van het verplichte duurzaamheidskenmerk voor gebouwen

Om de energieprestatie van gebouwen in Nederland in kaart te brengen, wordt sinds 1 januari 2021 gebruik gemaakt van de NTA 8800. Dit is een rekenmethode waarmee bepaald wordt hoe groot de energiebehoefte is. Tevens hoeveel fossiele en groene energie gebruikt wordt om in de energiebehoefte te voorzien. Door de intrede van de NTA 8800 zijn de voorwaarden voor de klassen van energielabels veranderd. Als u bij ons een energielabel aanvraagt, beoordelen wij de energieprestatie dan ook volgens de NTA 8800. Op die manier bent u verzekerd van een betrouwbare vaststelling van uw energielabel.

Basismethode en detailmethode

Volgens welke methode uw woning of bedrijfsgebouw gekeurd wordt, hangt af van het feit of u een energielabel aanvraagt voor een bestaand gebouw (basismethode) of een nieuwbouw of grondig gerenoveerde woning (detailmethode). Zoals gezegd, moeten nieuwbouwwoningen namelijk sinds 2021 aan strengere duurzaamheidswetgeving voldoen. Dit vereist dan ook een gedetailleerdere berekening van de energieprestatie om een energielabel af te kunnen geven; vandaar de naam ‘detailmethode’. BrickScan is in beide methoden gespecialiseerd en zal de juiste methode hanteren om het energielabel van uw woning vast te stellen.

Veelgestelde vragen

Wat kost het opstellen van een energielabel?

De kosten van een energielabel aanvragen bij BrickScan kan vanaf € 175 voor een woning. Voor bedrijfspanden beginnen de kosten voor het aanvragen van een energielabel bij € 295. Indien meerdere diensten gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden óf indien er meerdere adressen aangevraagd worden, passen wij kortingen toe. Voor meer inzicht in de kosten raden we aan vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

Een afspraak maken voor de inspectie voor een energielabel begint bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Dit kunt u in gang zetten door het “Offerte Aanvragen” formulier op de website in te vullen. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur op werkdagen via telefoonnummer 085 –0805 203.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het invullen van het aanvraagformulier duurt enkele minuten. Vervolgens maken we z.s.m. een afspraak voor het bezoek door een van onze scanspecialisten. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het certificaat.

Zijn jullie een gecertificeerd inspectiebureau?

Ja, BrickScan is als bedrijf BRL 9500-W en BRL 9500-U gecertificeerd via SKG IKOB. Dat betekent dat wij moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen omtrent organisatorische richtlijnen. Ook worden wij periodiek geäudit, zowel project- en dossiercontroles worden onafhankelijk beoordeeld.

Meer weten?

Vertel over uw uitdaging en krijg binnen 1 werkdag een offerte.