Diensten /

Meetrapport

Meetrapport, voor nauwkeurige oppervlakte metingen

BrickScan is gespecialiseerd in het uitvoeren van nauwkeurige metingen van de oppervlakte van gebouwen. Onze metingen presenteren wij in de vorm van een meetrapport; een document waarin de diverse oppervlaktes gespecificeerd uiteen worden gezet en geïllustreerd met een vlakkentekening.
No items found.

Een meetrapport in klare taal

Voor het bepalen van de oppervlakte van gebouwen wordt gebruik gemaakt van de NEN 2580. In deze norm staan meerdere oppervlaktedefinities zoals de gebruiksoppervlakte (GO), verhuurbare vloeroppervlakte (VVO), bruto vloeroppervlakte (BVO), netto vloeroppervlakte (NVO) en tarra oppervlakte (TO). Bij verhuur van zakelijk vastgoed (bijvoorbeeld kantoren, winkels, distributiecentra en andere zakelijk gebruikte panden) zijn vaak de oppervlaktes BVO en VVO belangrijk. Volgens de NTA 2581 kunnen de oppervlakten worden vastgesteld op basis van een inmeting ter plaatse (type A) en een inmeting vanaf tekening (type B).  Er worden voor meetrapporten diverse normen gehanteerd:

NTA 2581: Dit is een richtlijn welk professionals handvatten biedt om op een eenduidige wijze een meetrapport op te stellen.
NEN 2580: Deze NEN-norm is een richtlijn die al jaren de norm is voor de bepaling van oppervlakten en inhouden van onroerende zaken.
BBMI: De 'Branchebrede Meetinstructie' is een praktische handleiding voor het meten van de gebruiksoppervlakte van woningen. Deze instructie wijkt op enkele onderdelen af van de NEN 2580 norm.

Type A en type B

Een type A inspectie betreft een rapport gebaseerd op een bezoek van het pand. Bij bestaande bouw zijn er regelmatig geen, slechte of onvolledige tekeningen aanwezig van een gebouw. In dat geval raden wij aan een meetrapport type A uit te laten voeren. Met de beste scanapparatuur wordt een gebouw extreem nauwkeurig in kaart gebracht en gemeten.

Een type B rapport betreft een rapport waarbij de oppervlakte vastgesteld wordt op basis van de reeds aanwezige tekeningen. Wijzigingen aan het pand ten opzichte van de tekeningen worden hierbij vanzelfsprekend niet meegenomen, mocht daar sprake van zijn. 

Waarom BrickScan?

BrickScan heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van oppervlaktemetingen. Met de beste meetapparatuur, oog voor de wensen van de opdrachtgever, een no-nonsense benadering en korte doorlooptijden onderscheiden wij ons van andere bedrijven.

Meer weten?

Vertel over uw uitdaging en krijg binnen 1 werkdag een offerte.